Turskaa ja chorizo-makkaraa
Ainekset
800 g Hätälän turskafileetä
3 rkl öljyä
Suolaa ja pippuria
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
4 rkl pinjansiementä
200 g chorizo-makkaraa
Valmistus
Kuumenna pannu kuumaksi. Kuivaa turskafileet ja paloittele sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Paista paloihin kaunis paistoväri ja mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunan kuoriraasteella. Kuumenna uuni noin 140 °C ja loppukypsennä kala uunissa 10–15 minuuttia.
Paloittele chorizo-makkara ja paista ne pannulla yhdessä pinjansiementen kassa. Nosta kalat uunista lautaselle tai vadille ja lusikoi makkarat ja pinjansiemenet kalan päälle.
Tiesitkö
Paistetun turskan kanssa sopii hyvin mukulaselleri-perunasose sekä höyrytetyt porkkanat.