Uunilohi kaurakuorrutuksella
Ainekset
n. 800g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
suolaa ja mustapippuria maustamiseen
1,5 dl kaurahiutaleita
1/3 ruukkua basilikaa hienonnettuna
¼ ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
½ nippua ruohosipulia hienonnettuna
½ dl sipulia hienonnettuna
2 dl ruokaöljyä
1 kpl limen kuorta raastettuna
1 kpl limen mehu
½ tl suolaa
Valmistus
Valmista ensin kaurakuorrutus kulhossa: sekoita kaurahiutaleisiin hienonnetut yrtit ja lopuksi oliiviöljy ja limen mehu sekä sipuli.
Paloittele lohifilee noin 200 g:n annospaloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Ota kalapaloihin nopeasti kaunis paistoväri kuumalla pannulla.
Levitä kaurakuorrutus fileiden päälle ja loppukypsennä uunissa, 220 °C n. 10 min.
Hyviä vaihtoehtoja