Uunilohi kreikkalaisittain
Ainekset
Hätälän lohifilee, n. 500 g pala
suolaa
tsatsikia
400 g kypsää perunaa
300 g kesäkurpitsaa
100 g miniluumutomaatteja
50 g mustia kivettömiä oliiveja
100 g fetajuustokuutioita
oliiviöljyä
muutama oksa tuoretta oreganoa
jauhettua mustapippuria
(valkosipulia oman maun mukaan)
Valmistus
Paloittele peruna, kesäkurpitsa ja tomaatit haarukkapaloiksi. Kumoa ne reunalliseen uunivuokaan ja lisää öljy. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Sekoita hyvin.
Lisää kasvisten päälle oreganon lehtiä ja fetakuutiot. Paahda kasviksia 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kasvisten kypsyessä mausta lohifilee suolalla ja nosta se sitten kasvisten päälle vuokaan, nahkapuoli ylöspäin.
Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja nosta vuoka uuniin vielä 20 minuutiksi. Tarkista kypsyys. Jos haluat, poista lohifileestä nahka ja annostele tsatsikia suoraan fileen päälle. Voit myös tarjoilla kalan sellaisenaan ja tsatsikin erikseen.