Graavilohi-mätipiirakka

Leivo herkullinen piirakka juhlapöytään tai viikonlopuksi! Graavilohi-mätipiirakka toimii ilman mätiäkin, mutta mäti antaa piirakalle sekä lisää makua että juhlavuutta.

Ainekset

Taikina
2½ dl leipäjauhosekoitusta, esim. sämpyläjauhoseosta
100 g voita
½ tl suolaa
1½-2 tl kylmää vettä
Täyte
100 g kirjolohen tai siian mätiä
2 dl kermaa
½ kpl sitruunan mehua
3 kpl kananmunaa
1 tl sinappia
100 g Hätälän graavilohta siivutettuna
Tilliä
Valkopippuria

Valmistus

Nypi huoneenlämpöinen voi jauhojen ja suolan joukkoon sekä lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele pyöreään, halkaisijaltaan noin 25 cm vuokaan. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa.

Pohjan paistuessa sekoita täyte, johon tulee mäti, kerma, sinappi, kananmunat ja sitruunamehu. Kun pohja on kypsynyt, kaada seos vuokaan ja levittele graavilohisiivut pinnalle. Paista edelleen noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Anna jäähtyä ja leikkaa piirakasta annospaloja. Tarjoile raikkaan vihreä salaatin kera, huoneenlämpöisenä tai hieman uunissa lämmitettynä.