Kevyt ja ruokaisa Lipeäkalakeitto | Reseptit | Hätälä Oy

Lipeäkalakeitto

Lipeäkalakeitto sopii hyvin joulun kalaruuaksi ja miksei muulloinkin. Tämä kevyt ja ruokaisa keitto maistuu mainiosti hyvän ruisleivän kanssa.

Ainekset

1 sipuli

voita tai rypsiöljyä sipulien kuullottamiseen

600 g perunoita

3 dl vettä

6–7 kokonaista maustepippuria

6–8 dl maitoa

200 g pakasteherneitä

400–500 g kypsää lipeäkalaa tai sen verran mitä on jäänyt yli

maun mukaan nokare voita

morttelissa karkeaksi rouhittua maustepippuria

1–1½ tl merisuolaa

3–4 rkl hienonnettua tilliä

Valmistus

Suikaloi tai silppua sipuli. Lisää rasva kattilaan, kuumenna ja lisää sipulit. Kuullota hetken aikaa ja lisää vesi ja kokonaiset maustepippurit.

Kuori perunat ja kuutioi ne. Lisää kiehuvaan sipuliveteen. Jos perunat eivät peity kokonaan, lorauta sekaan vähän maitoa. Lisää loput maidosta, kun perunat ovat lähes kypsiä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pakasteherneet.

Anna hautua hiljalleen muutama minuutti ja lisää kypsä lipeäkala. Kuumenna, lisää merisuola ja tarkista maku. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.

Nauti hyvän ruisleivän kera.