Lohilehikäinen

Ainekset

2 palaa/ 130 g Voitaikinaa

Hätälän Kylmäsavulohisiivuja

3 kpl Kananmunaa

½ dl Kermaa

25 g Voita

suolaa, pippuria ja sitruunan mehua maustamiseen

Seesaminsiemeniä koristeluun

Kananmunaa voiteluun

2 rkl Ruohosipulia

Valmistus

Leikkaa sulatetut voitaikinalevyt poikittain kahteen osaan. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa 5–10 min. ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Valmista munakokkeli paistinpannulla kermasta ja kananmunasta. Lisää lopuksi voi ja pilkottu ruohosipuli.

Halkaise lehikäinen ja aseta väliin munakokkeli sekä kylmäsavulohiviipaleet. Nosta kansi päälle.

Tarjoile hieman paremmalla aamupalalla vaikka äitien- tai isänpäivä tai hääpäivänä, tai iltaruokana salaatin kera.

Tiesitkö

Lehikäisen väliin sopii monet muutkin raaka-aineet munakokkelin lisäksi kuten parsa, tomaattisalaatti, punasipuli.