Lohipyörykkä matbuhalla, mummonkurkuilla ja harissalla reseptikuva

Lohipyörykkä-pitat matbuhalla, mummonkurkuilla ja harissalla

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Trendikäs resepti yhdistää Hätälän Lohipyörykät tuliseen harissaan, tomaattiseen matbuhaan ja perinteisiin mummonkurkkuihin. Annostele lämpimän pita-leivän sisään ja nauti hyvässä seurassa!

Ainekset

240 g Hätälän Lohipyöryköitä
pita-leipiä, tortilloja tai ohuita rieskoja
Munakoiso-matbuha:
8 keskikokoista kypsää tomaattia, kuorittuna (tai valmiiksi kuorittuja tölkkitomaatteja)
1 dl oliiviöljyä
1 keskikokoinen munakoiso
6 valkosipulin kynttä, pilkottuna
½ rkl sokeria
mustapippuria myllystä
3 vihreää chilipippuria
2 punaista paprikaa
½ rkl paprikajauhetta
suolaa
Mummonkurkut:
Tuorekurkkua tai avomaan kurkkua
Tilliä
1-2-3-liemi (etikkaa, sokeria ja vettä)
Suolaa
Harissa-kastike:
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä tai creme fraichea
Harissa-tahnaa maun mukaan
Suolaa
Sitruunan kuoriraastetta, maun mukaan

Valmistus

Matbuha:
Kuori ensin tomaatit, eli laita ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja nosta ne sitten jääveteen. Poista tomaattien kuori ja pilko pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös munakoiso pieniksi kuutioksi.

Lämmitä öljy sopivan kokoisessa kattilassa ja paista valkosipulia muutama sekunti välillä käännellen. Lisää munakoiso- ja tomaattikuutiot valkosipulin joukkoon. Lisää sokeri ja mustapippuri. Laske lämpö minimiin, peitä kattila kannella ja hauduta seosta puoli tuntia. Sekoittele välillä.

Valmistele chili-pippurit ja paprikat sillä välin kun tomaattiseos kiehuu: Paahda ne uunin grillivastuksen alla, kunnes niiden kuori alkaa mustua ja rypistyä. Laita chilit ja paprikat muovipussiin hikoamaan, minkä jälkeen kuoren poisto sujuu helposti. Poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Lisää tomaattiseokseen chilin- ja paprikansuikaleet sekä suola. Hauduta seosta kansi peitettynä vielä noin 30 minuuttia (minimilämmöllä), välillä sekoittaen. Poista kansi ja anna seoksen vielä kiehua matalalla lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Matbuhan tulee olla koostumukseltaan hillon kaltainen. Tarjoa haaleana.

Mummonkurkut:
Tee seos, jossa on 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kiehauta ja mausta suolalla. Myös esim. tähtianis ja sinapinsiemen sopivat mummonkurkkujen mausteeksi. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Leikkaa tilli ja sekoita kurkkuviipaleisiin. Kaada hieman jäähtynyttä lientä päälle, peitä kannella ja ravistele hetki.

Sekoita harissa-kastikkeen ainekset keskenään. Lämmitä Hätälän Lohipyörykät ohjeen mukaan. Lämmitä pita-leivät ja avaa ne. Annostele kaikkia aineksia kerroksittain leipien sisään ja nauti hyvässä seurassa. Voit myös annostella ainekset lämmitetyn tortillan tai rieskan päälle ja tarjoilla rullaksi käärittynä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *