Lohivoileipä­kakku kahdella täytteellä

Ainekset

1 pss. kokonaista tummaa vuokaleipää
1 pss. kokonaista vaaleaa vuokaleipää
n.2 dl vahvaa kasvis- tai kalalientä
Päälle: n. 300 g tuorejuustoa, jonka voi varovasti notkistaa majoneesilla tai ranskankermalla.
Koristeluun: esimerkiksi jättikatkaravunpyrstöjä, Hätälän kylmäsavulohisiivuja, tilliä, kirsikkatomaatteja.
Täyte 1:
1 punasipuli
200 g lämminsavulohta
200 g remouladea Voit ostaa valmiin kastikkeen tai valmistaa itse. Resepti tästä
1/2 tl chilijauhetta
50 g (1/2 dl) majoneesia
1/2 tl mustapippuria
1/4 til valkopippuria
1 rkl ranskankermaa
Täyte 2:
200 g Hätälän kylmäsavulohisiivuja
1 punasipuli
180 g tuorejuustoa
5 rkl majoneesia
2 tl rosépippuria

Valmistus

Valmista ensin täytteet maustumaan omiin astioihin jääkaappiin. Pilko sipulit ja lohet sekä lisää muut aineet. Leikkaa leivistä reunat pois ja siivua vaakaviipaleiksi. Kostuta leipäkerrokset liemellä, jaa täyte väleihin haluamassasi järjestyksessä. Kääri kakku ensin tiukasti leivinpaperiin ja lopuksi tuorekelmuun ja muovipussiin. Nosta kevyt paino kakun päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tasoita kakun reunat lastalla. Päällystä kakku notkistetulla tuorejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.