Nieriää voitaikinakuoressa

Kylmien vesien lohikala nieriä on erinomainen ruokakala. Tässä reseptissä nieriä, pinaatti ja kananmunahake paistetaan herkulliseksi voitaikinakuoressa – joko kokonaisena piirakkana tai valmiina annospaloina.

Ainekset

4 kpl (n. 500 g) Nieriäfileetä nahattomana ja ruodottomana

Suolaa, mustapippuria

2 kpl kananmunaa keitettynä ja pilkottuna

2 rkl voita

2 rasiaa tuoretta pinaattia

1 kpl sipulia

2 kynttä valkosipulia

2 kpl voitaikinalevyjä

1 kpl kananmunan keltuainen

Valmistus

Kuullota sipuli ja valkosipulihake kattilassa ja lisää joukkoon pinaatinlahdet, suolaa ja mustapippuria. Hauduta kannen alla kypsäksi. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää joukkoon kananmunahake. Kauli voitaikina noin 2,5 kertaa kalapalaa isommaksi ja aseta kala voitaikinan päälle. Mausta kala suolalla ja pippurilla ja asettele pinaatti-munaseos kalan päälle. Käännä toinen puoli voitaikinasta kalalle kanneksi ja voitele kananmunan keltuaisella. Voit tehdä pintaan koristeita mahdollisesti ylimääräisestä voitaikinasta tai viiltoja taikinan pintaan.

Kypsennä 220-asteissa uunissa annoksen koosta riippuen 20–35 minuuttia. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa. Kastikkeeksi sopii esimerkiksi jogurtti-tillikastike.

Tiesitkö

Ruuan voi valmistaa myös annoskokoisena, jolloin yhdelle ruokailijalle tulee yksi annospala.