Värikäs ja kesäinen siikakeitto siikafileestä | Reseptit | Hätälä

Siikakeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Ihanan värikäs siikakeitto maistuu kesältä. Tuoreet kasvikset, sokeriherneet ja yrtit toimivat täydellisesti paistetun siikafileen kanssa tässä kalakeitossa. Kokeile herkullista kalakeittoreseptiä! Reseptin on Hätälälle laatinut ruokabloggaaja Peggy Thomas.

Ainekset

600 g Hätälän siikafileetä
40 g voita
500 g kuorittua perunaa
2 kpl isoa porkkanaa
1 kpl sipulia
100 g sokeriherneitä
8 dl vettä
1 laakerinlehti
5 maustepippuria
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1 rkl tuoretta tilliä
1 rkl tuoretta ruohosipulia

Valmistus

1. Kuori sipulit, perunat ja porkkanat. Paloittele ne tasakokoiseksi.
2. Hienonna yrtit ja puolita herneenpalot. Sulata puolet voista kattilassa.
3. Lisää sipuli, perunat ja porkkanat kattilaan.
4. Freesaa kasviksia muutama minuutti, koko ajan sekoitellen.
5. Lisää vesi, laakerinlehti ja maustepippurit joukkoon. Anna hautua keskilämmöllä puolikypsäksi.
6. Laita herneenpalot ja yrtit joukkoon. Kypsennä keitto ja ota pois levyltä.
7. Leikkaa siikafileet pienemmiksi paloiksi. Kuumenna pannu ja lisää loppu voi.
8. Asettele fileet nahkapuoli alaspäin pannulle. Paista kypsäksi. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
9. Annostele keitto lautaselle. Nosta muutama paistettu siikafilee keiton päälle.
10. Koristele tuorein yrtein ja nauti.

Katso video

Kommentit

  1. Valter Sievers
    30.01.2022 klo 14:53

    Hyvä…

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *