Sinappigraavattu graavilohi | Reseptit | Hätälä Oy

Sinappi­graavattua lohta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Sinappigraavattu lohi tuo vaihtelevuutta graavilohen maustamiseen. Maustamiseen voit kokeilla myös limen ja sitruunan kuorta. Kokeile erilaista graavilohireseptiä!

Ainekset

Valmistusaika: 15 min, lisäksi 24 h marinointia
300 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
25 g Merisuolaa
10 g Ruskeaa sokeria
Tilliä
20 g / 2 tl Dijon-sinappia
1 tl Piparjuurta raastettuna

Valmistus

Poista fileestä ruodot, mutta jätä nahka. Hiero fileen pintaan ensin sinappi, sitten merisuola ja muut aineet. Peitä tuorekelmulla ja aseta fileen päälle noin kilon paino. Anna marinoitua jääkaapissa noin vuorokausi.

Puhdista kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa kalasta ohuita siivuja.

Kastikkeeksi sopii sitruunalla ja tilillä maustettu kermaviili tai smetana ja lisäkkeeksi ruisleipää ja voita.

Tiesitkö

Vaihtelevuutta graavilohen maustamiseen saa myös monella muulla aineella, kuten mm. limen ja sitruunan kuorella ja raastetulla tuoreella punajuurella sekä kotimaisilla marjoilla kuten puolukka, mustaherukka ja karpalo.

Sitrushedelmien mehua ei ole kuitenkaan hyvä käyttää, koska niiden happo kypsentää kalaa. Tillistä voi hyvin käyttää myös varret ja latvaosat voi säästää koristeluun. Varret voi murskata, jotta maut irtoavat paremmin.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *