Uunisiikaa ja tillikastiketta

Hätälän Paistovalmis uunisiika on nimensä mukaisesti valmis uuniin laitettavaksi. Herkullinen kala-ateria valmistuu helposti, ja maun kruunaa itsetehty kastike. Kysy Paistovalmista uunisiikaa kauppasi palvelutiskiltä.

Ainekset

Hätälän Paistovalmis uunisiika
Tillikermaviilikastike:
1 dl kermaviiliä
1 dl paksua jugurttia
½ dl majoneesia
1 tl Dijon-sinappia
1 tl Turun sinappia
Sokeria
Suolaa
Mustapippuria
Reilusti leikattua tuoretta tilliä
½ sitruunan kuoriraaste ja mehu

Valmistus

Valmistus: Sekoita kastikeaineet keskenään ja anna maustua 1 tunti.

Kypsennä siika +175 °C uunissa, kunnes kalan sisälämpö on noin +55-60 °C (noin 25-30 min). Kun selkäevä lähtee vetämällä irti, on siika kypsää.

Tarjoa siika tillikastikkeen, paahdetun porkkanan ja keitettyjen perunoiden kanssa.