Jouluinen mantelikala kuhasta, reseptikuva, Hätälä

Jouluinen mantelikala kuhasta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Mantelikala on klassinen kalaruoka, joka yleisimmin tehdään seistä. Tässä reseptissä kalaksi vaihtuu kotimainen kuha ja mantelikalan perinteinen makumaailma saa ylellisen vivahteen Gruyère-juustosta, mikä tekee mantelikalasta erinomaisen lisän joulun kalatarjoiluihin. Reseptin on laatinut Suomen Bocuse d’Or 2022–2023 edustaja Johan Kurkela. Resepti on toteutettu yhteistyössä Fredmanin ja Järvikylän kanssa, jotka Hätälän tavoin kuuluvat Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon. Katso myös Mantelikala lipeäkalasta -reseptimme!

Ainekset

4 kpl nahatonta, ruodotonta Hätälän kuhafileetä
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
2,5 dl maitoa
1/4 tl muskottipähkinää
1 pss mantelirouhetta
3 rkl korppujauhoja
100 g Gruyère-juustoa
2 tl Järvikylä Ranskalainen rakuuna, hienonnettuna
Suolaa
Lisäksi Fredman Leivinpaperia

Valmistus

Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Mausta kuhafileet molemmin puolin suolalla.

Sulata voi kattilassa ja lämmitä maito mikrossa. Lisää sulan voin joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä keskilämmöllä noin 2 minuuttia jatkuvasti vispilällä vatkaten. Sekoita joukkoon lämmin maito ja keitä koko ajan vispilällä vatkaten noin 3 minuuttia. Mausta suolalla ja rakuunalla. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja raasta sillä välin gruyère-juusto raastimella.

Sekoita raastettu juusto, mantelirouhe ja korppujauho keskenään. Asettele kuhafileet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Valele fileet valkokastikeella ja ripottele pintaan juusto-manteliseos.

Paista uunissa 10 minuuttia ja nosta sitten vuoka pois uunista. Nosta uunin lämpö 230 °C:een ja aseta grillivastus päälle. Paahda kuorrute uunissa kullanruskeaksi (noin 3 minuuttia). Anna kalojen vetäytyä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *