Pinaatti-feta frittata kylmäsavulohella
Ainekset
5–6 kananmunaa (luomu)
ripaus suolaa
oliivioljyä
Täyte:
3 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli hienonnettuna
80 g pinaattia
(basilikaa)
100 g fetajuustoa
Lisuke:
Hätälän kylmäsavulohta, 1–2 siivua /ruokailija
versosalaattia
Valmistus
Valmista ensin täyte: Kuumenna öljy kattilassa tai paistinpannussa. Kuullota sipuli pehmeäksi ruskistamatta sitä. Lisää pinaatti ja kypsennä, kunnes se menee kasaan.
Kumoa seos talouspaperin päälle ja jäähdytä. Mausta ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Voit valmistaa helpon lisukkeen sillä aikaa, kun pinaatti-sipuliseos jäähtyy. Levitä kylmäsavusiivut leikkuulaudalle. Nosta hieman salaattia päälle ja pyöräytä rullalle.
Kuumenna hyvä uuninkestävä paistinpannu keskilämmölle. Lisää öljy.
Riko munat kulhoon ja vatkaa kananmunien rakenne rikki. Mausta. Lisää seos pannuun ja sekoita hitaasti, kunnes pohja alkaa hyytyä. Ota pannu sivuun ja asettele täyte munakkaan pinnalle. Lisää viimeiseksi fetajuusto.
Siirrä pannu 160-asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi. Valuta munakas vadille ja tarjoa lisäksi kylmäsavulohi-salaattirullia.