Pinaatti-feta frittata kylmäsavulohella reseptikuva

Pinaatti-feta frittata kylmäsavulohella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Munakas on mukavan helppo ja herkullinen ruoka, eikä tämä välimerellinen frittata ole poikkeus. Frittata saa mehevän täytteen pinaatista, salottisipulista ja fetasta ja se viimeistellään nopealla visiitillä uunissa – varmista siis, että paistinpannusi on uuninkestävä! Kalaa frittata saa seurakseen kylmäsavulohesta käärittyjen salaattirullien muodossa. Kannattaa testata!

Ainekset

5–6 kananmunaa (luomu)
ripaus suolaa
oliivioljyä

Täyte:
3 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli hienonnettuna
80 g pinaattia
(basilikaa)
100 g fetajuustoa

Lisuke:
Hätälän kylmäsavulohta, 1–2 siivua /ruokailija
versosalaattia

Valmistus

Valmista ensin täyte: Kuumenna öljy kattilassa tai paistinpannussa. Kuullota sipuli pehmeäksi ruskistamatta sitä. Lisää pinaatti ja kypsennä, kunnes se menee kasaan.

Kumoa seos talouspaperin päälle ja jäähdytä. Mausta ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Voit valmistaa helpon lisukkeen sillä aikaa, kun pinaatti-sipuliseos jäähtyy. Levitä kylmäsavusiivut leikkuulaudalle. Nosta hieman salaattia päälle ja pyöräytä rullalle.

Kuumenna hyvä uuninkestävä paistinpannu keskilämmölle. Lisää öljy.

Riko munat kulhoon ja vatkaa kananmunien rakenne rikki. Mausta. Lisää seos pannuun ja sekoita hitaasti, kunnes pohja alkaa hyytyä. Ota pannu sivuun ja asettele täyte munakkaan pinnalle. Lisää viimeiseksi fetajuusto.

Siirrä pannu 160-asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi. Valuta munakas vadille ja tarjoa lisäksi kylmäsavulohi-salaattirullia.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *