Loimulohi-vuohenjuustosalaatti
Ainekset
150 g Hätälän Loimulohta tai Loimukirjolohta
200 g punajuuria
Rosmariinia
Valkosipulin kynsiä (kuorimattomia)
Öljyä
Suolaa
100 g vuohenjuustoa
50 g saksanpähkinöitä
Hunajaa
Viinisuolaheinää
Valmistus
Laita pestyt kuorimattomat punajuuret kulhoon. Kaada hieman öljyä niiden päälle ja mausta ne suolalla. Sekoita ja kaada ne uunivuokaan. Laita vuokaan rosmariinia ja valkosipulin kynnet.
Paahda punajuuria 180 asteessa noin 45 minuuttia (kunnes kypsiä). Jäähdytä, kuori ja pilko. Mausta tarvittaessa.
Kokoa annokset asettelemalla kierroksittain paloiteltua lohta, punajuuria, juustoa, pähkinöitä ja hunajaa. Koristele esimerkiksi viinisuolaheinällä.