Lohivartaat grilliin | Kalareseptit | Hätälä

Lohi-scampivartaat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Lohi-scampivartaat ovat aasialaistyylinen kalaherkku lohesta, mausteina mm. chiliä ja valkosipulia – hieman sitruunavodkaa! Katso herkullinen kalaresepti ja kokeile!

Ainekset

400 g Hätälän lohta

300 g scampeja

Marinadi:

2 dl öljyä

2 kokonaista sitruunaruohoa

1 tuore chili

4 valkosipulinkynttä

2 limen mehu

2 tl suolaa

4 tl hunajaa

2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä

kourallinen tuoretta tilliä

2 tl mustapippuria

4 rkl sitruunavodkaa

Varrastikkuja

Valmistus

Tujaus sitruunavodkaa täydentää tämän Aasian kaukomaihin kumartavan marinadin juuri sopivan teräväksi. Grillistä nousee raikas ja mausteinen tuoksu, kun vartaat alkavat kypsyä.

Paahda pilkotut sitruunaruohot, chili ja valkosipulinkynnet pannulla miedolla lämmöllä niin, että maut irtoavat. Sekoita ainekset pannulla, kaada marinadi lohipalasten ja scampien kanssa kulhoon tai pussiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan.

Pujota marinoidut lohipalat ja scampit vartaisiin ja kypsennä grillissä tai pannulla. Halutessasi lisää vartaisiin myös paprikaa, tomaattia tai muita haluamiasi vihanneksia.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *