Juhlava uunilohi karamellisoidulla punasipulilla | Reseptit | Hätälä

Juhlava uunilohi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tämä uunilohi saa hurmaavan makunsa rosmariinista, timjamista ja mantelilastuista, ja annoksen kruunaa karamellisoitu punasipuli. Juhlava lohiruoka valmistuu nopeasti uunissa. Resepti on yksinkertainen mutta maku täydellinen! Kokeile ruokabloggaaja Peggy Thomasin Hätälälle laatimaa uunilohireseptiä.

Ainekset

800 g –1 kg Hätälän Lohifilee, C-leikattu tai Hätälän kirjolohifilee
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1 dl mantelilastuja
nokare voita uunivuoan voiteluun
Karamellisoitu punasipuli:
2 isoa punasipulia
1 rkl voita
1 rkl ruokosokeria
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
pippurisekoitusta myllystä makusi mukaan

Valmistus

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu, hienonnetut yrtit ja mausteet keskenään. Leikkaa filee kuuteen yhtä suureen palaan ja asettele ne uunivuokaan. Sivele yrttiseosta kalapalojen päälle ja ripottele lopuksi mantelilastut. Nosta vuoka uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi.

Karamellisoitu punasipuli: Kuori ja viipaloi sipulit. Sulata voi pannulla. Lisää sipulit ja sokeri joukkoon. Paista pannulla, kunnes sipuli saa väriä pintaan. Lisää punaviinietikka ja mausteet. Kiehauta nopeasti ja annostele.

Koristele uunilohi karamellisoidulla punasipulilla ja tuoreilla yrteillä ennen tarjoamista.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *