Uunilohi meksikolaisittain
Ainekset
500 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Noin 1 dl tomaattipohjaista (salsa)kastiketta
Maissilastuja
Guacamolea tai tuoretta avokadoa
Tomaattia, kuutioina
Paksua jugurttia tai ranskankermaa
Limen lohkoja
Hyvää salaattia
Tuoretta korianteria
Tortilla-lettuja
Valmistus
Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Sivele fileen pintaan tomaattipohjaista salsa-kastiketta.
Kypsennä uunissa noin kymmenen minuuttia. Lisää pintaan kevyesti murskattuja nacho-lastuja ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys.
Tarjoa lisänä guacamolea, tomaattikuutioita, hyvää salaattia ja jogurttia tai ranskankermaa. Mausta limellä ja korianterilla. Voit paahtaa tortillat ja kääräistä kalan ja lisukkeet niiden sisään, tai tarjoilla uunilohen esimerkiksi villiriisisekoituksen kera.
Tiesitkö
Katso lisää uunilohireseptejä ja vinkit onnistuneeseen lopputulokseen Uunilohi-teemasivultamme.