Sushikakku
Ainekset
100 g Hätälän graavilohta tai graavikirjolohta
Loimu- tai savulohitäyte:
250 g Hätälän savulohta tai Hätälän loimulohta
100 g ranskankermaa
2 rkl sriracha-kastiketta
ripaus mustapippuria
Riisiseos:
300 g sushiriisiä
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
Avokadotäyte:
1 avokado
1/2 limetin mehu
1 kevätsipuli
1 tl wasabia
1/4 tl suolaa
Lisäksi:
pieni pala kurkkua
Valmistus
Valmista ensin riisiseos. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä etikka ja mausteet. Lisää mausteseos riisin sekaan. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä kokonaan.
Siirry valmistamaan avokadotäyte. Halkaise avokado, poista kivi ja kaiverra liha lusikalla pois. Hienonna haarukalla sileäksi. Sekoita avokadon joukkoon limetin mehu, hienonnettu kevätsipuli, wasabi ja suola.
Seuraavaksi vuorossa on lohitäyte. Poista savulohesta tai loimulohesta nahka, painele haarukalla koostumus hienoksi ja sekoita täytteen raaka-aineet keskenään.
Viipaloi kurkku hyvin ohueksi esimerkiksi juuustöhöylällä. Siirrä viipaleet sivuun odottamaan.
Nyt on aika koota kakku. Voitele 1,2 litran vetoinen kakkuvuoka öljyllä. Painele kakkuvuoan pohjalle riisiä, kunnes pohja peittyy. Asettele graavilohi riisin päälle tasaisesti. Vinkki: Leikkaa graavilohi tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Painele vielä ohut kerros riisiä graavilohikerroksen päälle.
Levitä seuraavaksi avokadotäyte ja asettele kurkkuviipaleet tahnan päälle limittäin. Painele sitten savu- tai loimulohitäyte lusikalla kurkkujen päälle. Lisää loput riisit tiiviisti kakun pohjaksi.
Nosta viileään jähmettymään vähintään 2 tunniksi. Käännä tämän jälkeen kakku tarjoiluastiaan. Taputtele vuokaa muutaman kerran napakasti ja nosta vuoka pois. Koristele mielesi mukaan esim. yrteillä, syötävillä kukilla tai seesaminsiemenillä.