Grillatut lohikyljykset
Peggyn pieni punainen keittiö -blogista. Lohen grillaaminen on helppoa – katso resepti myös videolta! Lisää vinkkejä ja herkullisia reseptejä grillatulle kalalle löydät Kesä ja grillaus -teemasivultamme.
Lohikyljykset valmistuvat grillissä muutamassa minuutissa. Voit valmistaa ne lohesta tai kirjolohesta. Maistuvan lopputuloksen kruunaavat yrtit ja raikas salaatti. Herkullisen grillausreseptin on Hätälälle laatinut ruokabloggaaja Peggy Thomas
Valmistus
1. Huuhtele lohi viileällä vedellä ja kuivaa hyvin.
2. Poista evät esimerkiksi saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois.
3. Aseta kala leikkuulaudalle ja leikkaa siitä 2–3 cm leveitä viipaleita.
4. Mausta kyljykset suolalla ja mustapippurilla.
5. Grillaa noin 3 minuuttia molemmin puolin, kunnes kyljyksen pinta on saanut ihanasti väriä.
6. Tarjoile tuoreiden yrttien, ja vaikkapa raikkaan salaatin kera.
täytyy kokeilla siialla
Hyvät reseptit Hätälällä, mulle kanssa