Juhlava lohipata
Ainekset
n. 1 kg Hätälä Lohifilee tai kirjolohifilee
1 makea sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 punainen paprika
1 mieto punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattia
2 dl valkoviiniä (kuivaa)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rosmariinin oksa
1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
Valmistus
1. Kuori sipulit ja hienonna ne pieneksi. Kuutioi pestyt tomaatit.
2. Halkaise paprika ja chili. Poista niistä siemenet. Kuutio paprika, hienonna chili ja yrtit.
3. Kuumenna padassa/kattilassa öljy ja kuullota sipuli.
4. Lisää joukkoon valkosipuli, chili ja paprika. Sekoittele, kunnes paprikat pehmenevät.
5. Lisää sitten mausteet, yrtit, tomaattimurska, tomaattipyre, tomaatit ja valkoviini.
6. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia.
7. Leikkaa lohifileestä reiluja paloja, ilman nahkaa. Lisää kalapalat liemeen ja sekoita.
8. Nosta kansi päälle ja hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.
9. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile.