Kala-kasvispihvi kurpitsapyreellä
Ainekset
4 kpl Hätälän Kala-kasvispihvejä
500 g myskikurpitsaa tai kurpitsaa
Tuoretta rosmariinia
Valkosipulin kynsi
½ dl oliiviöljyä
Voita
Suolaa ja pippuria
(tryffeliöljyä)
Perunaa ja parsaa
Valmistus
Valmista ensin kurpitsapyree. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kodan rihmat. Kuori kurpitsa ja leikkaa paloiksi. Voit paahtaa kurpitsan myös kuorimattomina lohkoina. Sekoita kurpitsapaloihin hieman öljyä ja mausta palat suolalla ja mustapippurilla.
Paahda kurpitsanpaloja 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää mukaan rosmariinin oksa ja murskattu valkosipulin kynsi. Jatka paahtamista, kunnes palat ovat täysin kypsiä ja pehmeitä.
Poista rosmariininoksa. Soseuta kurpitsa tehosekoittimella tai vastaavalla. Lisää seokseen hieman voita ja mausta se suolalla ja mustapippurilla, ja halutessasi tryffeliöljyllä. Jos sose on liian paksua, voit ohentaa sitä esimerkiksi kasvis- tai kanaliemellä.
Kypsennä perunat ja parsa, paista Kala-kasvispihvit voissa ja kokoa annokset. Koristele esim. retiisillä ja yrteillä.