Kylmäsavulohi leipäset
Ainekset
200 g Hätälän kylmäsavustettua lohta tai kylmäsavustettua kirjolohta
80–100 g paksua majoneesia
30 g crème fraîchea
Muutama tippa sitruunan mehua (ja hieman sitruunan kuorta hienona raasteena)
1 rkl hienoksi leikattua tuoretta tilliä
1 rkl hienoksi leikattua ruohosipulia
½ –1 tl Dijon-sinappia
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi:
Saaristolaisleipää tai mallasleipää
Voita
Koristeeksi:
Tillinoksia tai versoja sekä rosé-pippuria.
Valmistus
Leikkaa kylmäsavulohi oikein pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot, majoneesi ja crème fraîche. Mausta seos ja laita kylmään.
Voitele leipäviipaleet ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi.Voit laittaa leiville tässä vaiheessa pienen siivun kylmäsavustettua lohta.
Muotoile kahden lusikan avulla jäähtyneestä kylmäsavulohimassasta kauniita palleroita leivän päälle. Koristele ja asettele leipäset vadille.
Voiko tehdä edellisenä päivänä?
Hei, kiitos viestistäsi! Seoksen voi tehdä jo edellisenä päivänä ja laittaa kylmään maustumaan. Itse leivät kannattaa kuitenkin koota vasta juhlapäivänä, etteivät leivät kostu liikaa.