Kylmäsavulohileipäset reseptikuva kalareseptit Hätälä

Kylmäsavulohi leipäset

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (104)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Lohileipäset on mainio tarjottava juhlabuffettiin tai alkupalapöytään, ja ne syntyvät käden käänteessä Hätälän kylmäsavulohesta. Kylmäsavulohimassa tekee jo sellaisenaan leipäsistä huippuherkulliset makupalat, mutta voit korostaa makuelämystä asettelemalla leivälle ensin viipaleen kylmäsavulohta. Starttaa juhlamenusi tyylillä – kokeile kylmäsavulohileipästen reseptiä!

Ainekset

200 g Hätälän kylmäsavustettua lohta tai kylmäsavustettua kirjolohta
80–100 g paksua majoneesia
30 g crème fraîchea
Muutama tippa sitruunan mehua (ja hieman sitruunan kuorta hienona raasteena)
1 rkl hienoksi leikattua tuoretta tilliä
1 rkl hienoksi leikattua ruohosipulia
½ –1 tl Dijon-sinappia
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi:
Saaristolaisleipää tai mallasleipää
Voita
Koristeeksi:
Tillinoksia tai versoja sekä rosé-pippuria.

Valmistus

Leikkaa kylmäsavulohi oikein pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot, majoneesi ja crème fraîche. Mausta seos ja laita kylmään.

Voitele leipäviipaleet ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi.Voit laittaa leiville tässä vaiheessa pienen siivun kylmäsavustettua lohta.

Muotoile kahden lusikan avulla jäähtyneestä kylmäsavulohimassasta kauniita palleroita leivän päälle. Koristele ja asettele leipäset vadille.

Kommentit

  1. Hannele Vepsäläinen
    17.05.2025 klo 20:50

    Voiko tehdä edellisenä päivänä?

    • Hätälä
      19.05.2025 klo 10:09

      Hei, kiitos viestistäsi! Seoksen voi tehdä jo edellisenä päivänä ja laittaa kylmään maustumaan. Itse leivät kannattaa kuitenkin koota vasta juhlapäivänä, etteivät leivät kostu liikaa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *