Lohi-scampivartaat
Ainekset
400 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
300 g scampeja
Marinadi:
2 dl öljyä
2 kokonaista sitruunaruohoa
1 tuore chili
4 valkosipulinkynttä
2 limen mehu
2 tl suolaa
4 tl hunajaa
2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
kourallinen tuoretta tilliä
2 tl mustapippuria
4 rkl sitruunavodkaa
Varrastikkuja
Valmistus
Leikkaa lohifilee sopivan kokoisiksi varraspaloiksi.
Paahda pilkotut sitruunaruohot, chili ja valkosipulinkynnet pannulla miedolla lämmöllä niin, että maut irtoavat. Sekoita kaikki marinadin ainekset pannulla ja kaada marinadi lohipalasten ja scampien kanssa kulhoon tai pussiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan.
Pujota marinoidut lohipalat ja scampit vartaisiin ja kypsennä grillissä tai pannulla. Halutessasi lisää vartaisiin myös paprikaa, tomaattia tai muita haluamiasi vihanneksia.