Lohivartaat grilliin | Kalareseptit | Hätälä

Lohi-scampivartaat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Lohi-scampivartaat ovat aasialaistyylinen grilliherkku lohesta, mausteina mm. chiliä ja valkosipulia. Tujaus sitruunavodkaa täydentää tämän aasialaiseen keittiöön kumartavan marinadin juuri sopivan teräväksi. Grillistä nousee raikas ja mausteinen tuoksu, kun vartaat alkavat kypsyä.Voit käyttää reseptiin myös kirjolohta. Katso herkullinen kalan grillaus resepti ja kokeile!

Ainekset

400 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä

300 g scampeja

Marinadi:

2 dl öljyä

2 kokonaista sitruunaruohoa

1 tuore chili

4 valkosipulinkynttä

2 limen mehu

2 tl suolaa

4 tl hunajaa

2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä

kourallinen tuoretta tilliä

2 tl mustapippuria

4 rkl sitruunavodkaa

Varrastikkuja

Valmistus

Leikkaa lohifilee sopivan kokoisiksi varraspaloiksi.

Paahda pilkotut sitruunaruohot, chili ja valkosipulinkynnet pannulla miedolla lämmöllä niin, että maut irtoavat. Sekoita kaikki marinadin ainekset pannulla ja kaada marinadi lohipalasten ja scampien kanssa kulhoon tai pussiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan.

Pujota marinoidut lohipalat ja scampit vartaisiin ja kypsennä grillissä tai pannulla. Halutessasi lisää vartaisiin myös paprikaa, tomaattia tai muita haluamiasi vihanneksia.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *