Lohi-tomaattipasta
Ainekset
250 g (1 rasia) Hätälän savulohta tai loimulohta paloiteltuna
300 g pastaa esim. penne
100 g purjoa viipaleina
1 kpl porkkanaa viipaleina
80 g herkkusieniä viipaleina
1 kpl tomaattia viipaleina
1,5 dl juustoraastetta esim. emmental tai Aura
2 dl tomaattisalsaa, medium tai mieto
1 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 kpl kalaliemikuutiota
mustapippurirouhetta
Valmistus
Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä niin että se jää hieman raa´aksi. Jäähdytä pasta kylmässä vedessä ja valuta kuivaksi.
Kuullota porkkana- ja purjoviipaleet sekä herkkusienet reilun kokoisessa kattilassa. Lisää tomaattisalsa ja vesi. Mausta mustapippurilla ja kalaliemikuutiolla. Anna kiehahtaa 5 minuuttia. Sekoita kattilassa kastikkeeseen pasta, lohipalaset ja puolet juustosta.
Kumoa seos uunivuokaan. Asettele päällä vielä tomaattiviipaleet ja loput juustoraasteesta. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.
Entäs se porkkana?
Kiitos kommentistasi, hyvä huomio! Päivitimme valmistusohjetta porkkanan osalta.