Nieriää voitaikinakuoressa
Ainekset
n. 500 g Hätälän nieriäfileetä nahattomana ja ruodottomana tai Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
Suolaa, mustapippuria
2 kpl kananmunaa keitettynä ja pilkottuna
2 rkl voita
2 rasiaa tuoretta pinaattia
1 kpl sipulia
2 kynttä valkosipulia
2 kpl voitaikinalevyjä
1 kpl kananmunan keltuainen
Valmistus
Kuullota sipuli ja valkosipulihake kattilassa ja lisää joukkoon pinaatinlahdet, suolaa ja mustapippuria. Hauduta kannen alla kypsäksi. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää joukkoon kananmunahake. Kauli voitaikina noin 2,5 kertaa kalapalaa isommaksi ja aseta kala voitaikinan päälle. Mausta kala suolalla ja pippurilla ja asettele pinaatti-munaseos kalan päälle. Käännä toinen puoli voitaikinasta kalalle kanneksi ja voitele kananmunan keltuaisella. Voit tehdä pintaan koristeita mahdollisesti ylimääräisestä voitaikinasta tai viiltoja taikinan pintaan.
Kypsennä 220-asteissa uunissa annoksen koosta riippuen 20–35 minuuttia. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa. Kastikkeeksi sopii esimerkiksi jogurtti-tillikastike.
Tiesitkö
Ruuan voi valmistaa myös annoskokoisena, jolloin yhdelle ruokailijalle tulee yksi annospala.