Savukirjolohikeitto | Reseptit | Hätälä Oy

Savukirjolohi-sosekeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kalalla teet myös kasvissosekeitosta ruokaisamman ja lisäät lounaaseesi hyvää proteiinia. Savukirjolohisosekeitto on helppo ja maistuva arkiruoka, johon tarvitset savulohen lisäksi perunaa, sipulia ja palsternakkaa. Katso maukkaan kalaruuan resepti ja ota kokeiluun!

Ainekset

  • 300 g Hätälän savukirjolohta tai savulohta
  • 1 pieni palsternakka paloina
  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • n. 500 g perunaa paloina
  • 1,5–2 l kalalientä (tai vettä ja kalaliemikuutio)
  • suolaa maun mukaan
  • nokare voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • tuoretta tilliä

Valmistus

Kuullota peruna, sipuli ja palsternakka voissa kattilassa. Lisää kuuma liemi ja keitä, kunnes peruna ja palsternakka ovat pehmeitä.

Lisää kattilaan nahaton savulohi tai savukirjolohi paloina sekä kerma. Kiehauta ja soseuta.
Mausta lopuksi suolalla.

Lisää keittoannosten pinnalle leikattua tilliä. Keiton paksuutta voit säädellä liemen määrällä.

Tiesitkö

Viimeistellyn näköisen annoksen saat lisäämällä annokseen lopuksi palasen savustettua kirjolohta tai lohta.

Kommentit

  1. Unto Lehtonen
    11.02.2022 klo 11:31

    Hei,

    muuten hyvä, mutta valmistusohje ei ainakaan meidän koneella näy…

    • Hätälä
      17.02.2022 klo 08:56

      Kiitos hyvästä huomiosta, ohje oli todellakin pudonnut pois. Resepti on nyt päivitetty.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *