Savukirjolohi-sosekeitto
Ainekset
- 300 g Hätälän savukirjolohta tai savulohta
- 1 pieni palsternakka paloina
- 1 pieni sipuli hienonnettuna
- n. 500 g perunaa paloina
- 1,5–2 l kalalientä (tai vettä ja kalaliemikuutio)
- suolaa maun mukaan
- nokare voita
- 1 dl kuohukermaa
- tuoretta tilliä
Valmistus
Kuullota peruna, sipuli ja palsternakka voissa kattilassa. Lisää kuuma liemi ja keitä, kunnes peruna ja palsternakka ovat pehmeitä.
Lisää kattilaan nahaton savulohi tai savukirjolohi paloina sekä kerma. Kiehauta ja soseuta.
Mausta lopuksi suolalla.
Lisää keittoannosten pinnalle leikattua tilliä. Keiton paksuutta voit säädellä liemen määrällä.
Tiesitkö
Viimeistellyn näköisen annoksen saat lisäämällä annokseen lopuksi palasen savustettua kirjolohta tai lohta.
Hei,
muuten hyvä, mutta valmistusohje ei ainakaan meidän koneella näy…
Kiitos hyvästä huomiosta, ohje oli todellakin pudonnut pois. Resepti on nyt päivitetty.