Uunimade yrtti-voikastikkeessa
Ainekset
1 kokonainen Hätälän made nyljettynä
2 rkl parmesaania raastettuna
1 veriappelsiini
nippu lehtipersiljaa/ruohosipulia
Yrtti-voikastike:
2 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
100 g voita
1 tl raastettua veriappelsiinin kuorta
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Valmistus
Valmista ensin yrtti-voikastike: Hienonna yrtit. Kuori ja murskaa valkosipuli. Huuhtele ja kuivaa appelsiini ja raasta kuori. Sulata voi kattilassa. Lisää yrtit, kuoriraaste, valkosipuli ja mausteet joukkoon. Anna seoksen kuumentua hyvin sekoittaen.
Kuumenna uuni 175 °C asteeseen. Raasta parmesaani. Leikkaa huuhdeltu appelsiini ohuiksi viipaleiksi.
Laita käyttövalmis made uunivuokaan ja sivele yrtti-voikastike mateen pintaan.
Asettele appelsiininviipaleet mateen viereen. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Nosta vuoka uunista ja valele made vuoan pohjalla olevalla kastikkeella. Ripottele pinnalle parmesaania ja jatka kypsennystä noin 15 minuuttia.
Tarjoile esim. paahdettujen kasvisten ja perunoiden kera.
Katso video
Tiesitkö
Mateen voi ostaa kaupan palvelutiskistä valmiiksi nyljettynä. Pyydä kuitenkin myös mateen mäti ja maksa mukaan. Maksasta syntyy esimerkiksi herkullinen mateenmaksatoast, ja mädillä voit herkutella vaikka blinien kera.