Uunilohi skandinaaviseen tyyliin
Ainekset
500 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
suolaa
mustapippuria myllystä
60 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl piparjuuritahnaa tai oman maun mukaan
1 kpl Granny Smith -omenaa erittäin ohuina siivuina
Sokeria tai ruokosokeria
Skagen:
100 g kuorittuja katkarapuja (kuivattu talouspaperin päällä)
50 g majoneesia
50 g ranskankermaa
Suolaa ja pippuria
½ - 1 tl Dijon-sinappia
2 rkl leikattua tuoretta tilliä
¼ sitruunan kuorta raastettua (vain keltainen osa)
muutama tippa sitruunan mehua
Koristeluun:
Etikkapunajuuria tai uunissa suolan kanssa paahdettuja kokonaisia punajuuria ohuina viipaleina
Tilliä
Valmistus
Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka tai laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Laita filee vuokaan nahkapuoli alaspäin.
Sekoita piparjuuri ja tuorejuusto ja sivele seos lohen pintaan. Levitä omenaviipaleet juuston päälle limittäin, ikään kuin kalan suomuiksi. Ripottele omenan pintaan hieman sokeria.
Kypsennä 150 °C -asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys.
Valmistele lohen kypsyessä skagen-massa: Sekoita keskenään ravut, majoneesi, ranskankerma, sinappi, sitruuna ja tilli. Lisää tarvittaessa suolaa.
Annostele skagen-massaa kypsän uunilohen pinnalle ennen tarjoilua. Viimeistele koristelemalla ohuilla punajuuriviipaleilla ja tillillä. Lisukkeeksi sopivat salaatti ja pienikokoiset keitetyt perunat.
Tiesitkö
Katso lisää uunilohireseptejä ja vinkit onnistuneeseen lopputulokseen Uunilohi-teemasivultamme.
Hyvä resepti.Aioin kokeilla ensitilassa.Kiitos uudesta vinkistä .
Aion kokeilla