Hätälän kahden kalan keitto
Ainekset
400 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
300 g Hätälän MSC-turskafileetä
6-8 perunaa
2 porkkanaa
50g voita
1 sipuli
1 l vettä
10 kpl maustepippureita (tai vaihtoehtoisesti 20 rosépippuria, jos haluat tehdä keitosta modernimman version)
1 laakerinlehti
2 dl kermaa
1/2 dl tilliä
2-3 tl suolaa
Valmistus
Pese, kuori ja paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi lohi- ja turskaselkäfilee. Laita voi kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipulipalat. Lisää vesi, suola 2tl, maustepippurit ja laakerinlehti sekä porkkanat. Keitä hetken aikaa n. 5 min ja lisää perunat kiehuvaan keittoon. Keitä miedolla lämmöllä kunnes porkkanat/peruna lähes kypsiä n. 10-15 min. Lisää kerma ja lohikuutiot. Lisää hieman myöhemmin turskakuutiot. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää elin noin 5 min. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää kypsään keittoon tilli ja tarjoa ruisleivän tai rieskan kera.