Herkullinen juustoinen savulohipata | Reseptit | Hätälä

Juustoinen savulohipata

Herkullinen juustoinen savulohipata on helppo tehdä Hätälän savulohesta ja lohisuikalaleista. Katso resepti ja herkuttele!

Ainekset

250 g Hätälän savulohta paloiteltuna

300 g Hätälän Lohisuikale (hunajainen tai maustamaton) tai lohta kuutioituna

1/2 dl rypsiöljyä

1 kpl fenkolia suikaloituna

1 kpl paprikaa suikaloituna

1 kpl punainen chilipaprika kuutioituna

1 dl purjosipulia viipaleina

500 g perunoita kuutioituna

2 tl karritahnaa

1 rkl tilliä hienonnettuna

1 rasia tuorejuustoa

2 dl ruokakermaa

Valmistus

Kypsennä perunakuutiot suolalla maustetussa vedessä melkein kypsäksi. Jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta. Kuullota reilun kokoisessa kattilassa öljyssä fenkoli, paprika, purjosipuli ja chili. Lisää joukkoon peruna, kalat, karritahna, tuorejuusto ja ruokakerma. Sekoita seos tasaiseksi.

Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Tiesitkö

Voit käyttää myös valmista perunapakastepussia. Vähennä tällöin ruokakerman määrä yhteen desilitraan.