Nigiri sushi
Ainekset
Hätälän lohifileetä
Kypsää ja maustettua sushi-riisiä (katso ohje)
1 dl vettä
1 rkl riisietikkaa
wasabia
Valmistus
Leikkaa lohesta 2–3 cm:n levyisiä, ohuita siivuja. Sekoita vesi ja riisietikka. Kostuta kätesi tällä etikkavedellä eli tezulla.
Ota nigirin päällinen vasempaan käteesi. Ota sopiva määrä riisiä oikeaan kämmeneesi. Muovaa riisi ovaaliksi. Huom: jos olet vasenkätinen, tee päinvastoin kuin ohjeessa on eli ota nigirin päällinen oikeaan käteesi jne.
Pidä riisipalleroa kolmella sormellasi, ja laita etusormella pieni määrä wasabia nigirin päälliseen eli lohisiivuun.
Yhdistä riisi nigirin päälliseen. Paina riisiä kevyesti vasemman käden peukalolla.
Paina päällisen reunat kiinni riisiin oikean käden etusormella ja peukalolla. Tasoita nigirin pohja eli riisi.
Käännä nigiri ympäri vasemmassa kädessä niin, että päällinen on ylöspäin. Viimeistele nigirin muoto oikean käden sormillasi.
Katso myös maki sushi -resepti ja California roll -resepti.