Lippiscake reseptikuva | Hätälä

Lipeäkala
Lipeäkala jouluksi – parhaat helpot lipeäkalareseptit

Ihan ensiksi kannattaa unohtaa kaikki, minkä luulet tietäväsi lipeäkalasta. Perinteinen joulupöydän herkku on nimittäin monipuolinen ja helppokäyttöinen kalaruokien raaka-aine. Jouluna 2024 lipeäkalaa kokataan aivan uudella, trendikkäällä tavalla!

Lipeäkala taipuu miedon makunsa ansiosta monenlaisten aromien seuraksi. Voit nauttia lipeäkalasta perinteiseen tyyliin, lähteä eksoottisen mausteiselle makumatkalle esimerkiksi lipeäkalaconfitin seurassa tai kokeilla lipeäkalaa huippukokkien trendikkääseen tyyliin. Lipeäkalareseptejä voi testailla jo hyvissä ajoin ennen joulua, sillä Hätälän Lipeäkalaa on kaupoissa marraskuun alusta lähtien.

JOULUN 2024 HITTIRESEPTI LIPEÄKALALLE

Useimmille lipeäkala on tuttu perinteiseen tapaan perunoiden, herneiden ja valkokastikkeen kera tarjottuna. Jos kuitenkin katat joulupöytäsi mieluummin moderniin tyyliin, kannattaa kokeilla timjami-valkosipuliöljyn kera paahdettua lipeäkalaa. Reseptin ovat kehittäneet keittiömestari Petteri Luoto ja Hätälän tuotekehittäjä, keittiömestari Jarmo Ojala. Tällä tavalla laitettuna lipeäkala sekä tuoksuu että maistuu huumaavan hyvältä!

 

timjami-valkosipuli lipeäkala sisältökuva | Hätälä

HYVÄNTUOKSUISTA LIPEÄKALAA KAHDELLA TAVALLA

Voit tarjoilla uudella tavalla kypsennetyn lipeäkalan perunaohukaisten ja tilliöljyllä marmoroidun piimäkastikkeen kanssa, kuten tässä reseptissä. Lipeäkalasta syntyvät myös rapeaksi paistetut Lippsicaket, jotka tarjoillaan hernepyreen ja kylmäsavulohisiivuun käärityn krassisalaatin kera. Katso uudenlaiset lipeäkalaohjeet myös videoilta:

 

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi
Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

PERINTEINEN LIPEÄKALA JOULUPÖYTÄÄN

Jos lipeäkala perinteisen jouluiseen tyyliin on enemmän sinun makuusi, sekin kannattaa valmistaa uunissa. Digitaalinen paistomittari on oiva apu lipeäkalan kypsyyden varmistamiseen. Hätälän Lipeäkala on sellaisenaan käyttövalmis kypsennettäväksi, mutta halutessasi voit huuhdella kalan kylmässä vedessä.

 

Perinteinen lipeäkala sisältökuva | Hätälä

Lipeäkalan valmistus uunissa

Varaa lipeäkalaa 300–500 g/annos. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan ilman kantta ja vuoka 175-asteiseen uuniin. Käytä paistomittaria: lipeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C. Lisää suolaa kypsennyksen jälkeen oman maun mukaan noin 2 tl kalakiloa kohti.

 

Katso Lipeäkalan helppo valmistusohje

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

 

 

HÄTÄLÄN LIPEÄKALA ON VASTUULLISESTI PYYDETTYÄ

Hätälän Lipeäkalan raaka-aineena käytetään turskansukuista molvaa, joka kalastetaan Koillis-Atlantilta. WWF:n suositusten mukaisesti käytämme ainoastaan pitkäsiimalla koukkupyydettyä molvaa. Hätälän Lipeäkala on MSC-sertifioitua.

 

Kalaa joulupöytään monipuolisesti

Katso lisää inspiraatiota, reseptejä ja vinkkejä joulun kalatarjoiluihin Joulukalat-teemasivultamme.

 

Tiesitkö?
Lipeäkala sopii erinomaisesti myös terveystietoisen kalaruuan ystävän lautaselle: lipeäkalan rasvaprosentti on vain 0,8 eikä se sisällä lainkaan hiilihydraatteja.