Lohimedaljonki katkaravuilla | Reseptit | Hätälä Oy

Lohimedaljonki katkaravuilla

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Lohimedaljonki katkaravuilla on ruotsalainen juhlaruoka, jossa kala maustetaan valkoviinillä ennen paistamista. Näyttävät lohimedaljongit voit leikata helposti kotikeittiössä Hätälän lohifileestä tai kirjolohifileestä – katso selkeä ohje videolta! Juhlavien lohimedaljonkien lisukkeeksi sopii hyvin esim. majoneesikastike.

Ainekset

  • 4 lohimedaljonkia Hätälän lohifileestä tai kirjolohifileestä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • nippu tuoretta tilliä
  • 4 viipaletta sitruunaa

Valmistus

Leikkaa ensin lohifilee medaljongeiksi: Leikkaa lohifileen keula suoraksi. Leikkaa fileen koosta riippuen noin 3 cm:n levyisiä viipaleita. Ota valmis viipale ja tee viilto pitkittäisuunnassa nahkaan saakka. Aukaise lohipala medaljongiksi. Medaljonkia kutsutaan usein myös perhoseksi. Alempaa sivulta löydät ohjeen myös videona.

Sekoita suola valkoviiniin, kaada kalan päälle ja anna maustua tunnin verran. Kuivaa kala paperilla pyyhkimällä ennen paistamista. Kypsennä medaljongit paistamalla. Asettele kunkin medaljongin päälle sitruunaviipale ja n. 50 g kuorittuja katkarapuja. Koristele annos vielä tuoreella tillillä.

Katso video

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *