Lohimedaljonki katkaravuilla
Ainekset
- 4 lohimedaljonkia Hätälän lohifileestä tai kirjolohifileestä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 tl suolaa
- 200 g kuorittuja katkarapuja
- nippu tuoretta tilliä
- 4 viipaletta sitruunaa
Valmistus
Leikkaa ensin lohifilee medaljongeiksi: Leikkaa lohifileen keula suoraksi. Leikkaa fileen koosta riippuen noin 3 cm:n levyisiä viipaleita. Ota valmis viipale ja tee viilto pitkittäisuunnassa nahkaan saakka. Aukaise lohipala medaljongiksi. Medaljonkia kutsutaan usein myös perhoseksi. Alempaa sivulta löydät ohjeen myös videona.
Sekoita suola valkoviiniin, kaada kalan päälle ja anna maustua tunnin verran. Kuivaa kala paperilla pyyhkimällä ennen paistamista. Kypsennä medaljongit paistamalla. Asettele kunkin medaljongin päälle sitruunaviipale ja n. 50 g kuorittuja katkarapuja. Koristele annos vielä tuoreella tillillä.