Kirjolohi uunissa tai grillissä
Ainekset
1 kpl Hätälän kokonaista kirjolohta tai 1–2 kg Norjan lohi
1 pnt tilliä
2 tl inkivääritahnaa
2 kpl limeä
suolaa ja mustapippuria
Valmistus
Huuhtele kokonainen kirjolohi ja kuivaa paperilla. Mausta kala sisäpuolelta raastetulla limen kuorella ja mehulla, inkivääritahnalla, suolalla ja pippurilla. Laita myös tillit kalan sisään.
Kypsennä kala 180-asteisessa uunissa noin 30 min. riippuen kalan koosta. Voit kypsentää kalan myös grillissä folion tai ritilän päällä.
Kala on kypsää, kun sen lämpötila on n. 55–60 astetta. Kokonaisen kalan kypsyyden voi testata myös selkäevästä: kypsästä kalasta evä irtoaa helposti.
Katso video
Tiesitkö
Kypsennysaikaan vaikuttaa sekin, mikä kalan lämpötila on uuniin laitettaessa. Kala kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen uuniin laittamista, eli samalla kun se maustuu. Tämä lyhentää kypsennysaikaa.
Kiertoilmauunissa riittää 160 astetta, paistoaika hieman pidempi ja tulee vielä mehevämpi. Jos vielä hieman savu-barbequesoosia sisään, niin saa herkullista vaihtelua.
Kiitos, hyviä vinkkejä!