Yrtti-sitruuna uunilohi ja sahramiperunat
Ainekset
Yrtti-sitruuna uunilohi
n. 600 g Hätälä Lohifilee, C -leikattu tai Hätälän kirjolohifilee
2 luomu sitruunaa + 1 sitruunankuori
3 rkl oliiviöljyä
1/2 ruukkua timjamia
1/2 ruukkua persiljaa
Ripaus suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
Sahramiperunat
800 g perunaa
25 g voisulaa
Ripaus suolaa
Pieni hyppysellinen (n. 0,02 g) sahramia
1 dl parmesaani raastetta
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl oliiviöljyä
100 g varsiparsakaalia
Valmistus
Yrtti-sitruuna uunilohi
1. Kuumenna uuni 200 ºC asteeseen. Huuhtele sitruunat ja hienonna yrtit.
2. Raasta sitruunan keltainen kuori ja leikkaa sen jälkeen molemmat sitruunat viipaleiksi.
3. Sekoita yrtit, oliiviöljy, sitruunankuoriraaste ja mausteet keskenään. Leikkaa filee neljään yhtä suureen palaan.
4. Asettele sitruunaviipaleet uunivuokaan ja nosta kalapalat sitruunaviipaleiden päälle.
5. Annostele yrttiseos kalapalojen päälle kauttaaltaan. Nosta uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi.
6. Tarjoile yrtti-sitruuna uunilohi sahramiperunoiden kanssa.
Sahramiperunat
1. Kuumenna uuni 180 ºC asteeseen.
2. Huuhtele perunat ja leikkaa syviä viiltoja rinnakkain, niin että viillot yltävät lähes alas asti.
3. Sulata voi. Sekoita voin joukkoon suola ja sahrami ja lopuksi perunat.
4. Asettele perunat voideltuun uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin.
5. Kypsennä perunat uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Hienonna timjami.
6. Nosta perunat uunista. Ripottele juustoraastetta ja timjami perunoiden päälle.
7. Huuhtele ja kuivaa varsiparsakaalit. Ripottele oliiviöljyä päälle ja asettele parsakaalit vuokaan.
8. Jatka uunissa kypsentämistä noin 10 –15 minuuttia, kunnes perunat ja parsakaalit ovat kypsiä.
Menee kokeiluun pääsiäispöytään
Pitikö sitruunankuoriraaste lisätä mausteisiin myös? Ohjeessa ei mainittu siitä mitään. En koe sitä mausteeksi muiden mukana.
Hei! Kiitos kommentistasi; selkeytimme reseptiä sitruunankuoriraasteen osalta.