Grillatut lohimedaljongit ja yrttivoi
Lohimedaljongit on helppo leikata lohifileestä tai kirjolohifileestä ja ne valmistuvat grillissä nopeasti. Yrttivoi antaa kalalle ja uusille perunoille mahtavasti makua. Tässä ruuassa maistuu kesä! Kokeile herkullista reseptiä grillatulle lohelle – katso myös alempaa videolta ohje, miten leikkaat lohimedaljongit. Lisää herkullisia reseptejä grillatulle kalalle ja parhaat vinkit kalan grillaamiseen löydät
Ainekset
Grillatut lohimedaljongit
600 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl savupaprikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Yrttivoi
150 g pehmeää voita
1/2 sitruunan kuori (luomu)
1/2 ruukku ruohosipulia
1 rkl tuoretta hienonnettua tilliä
ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistus
Grillatut lohimedaljongit
- Leikkaa fileestä noin 5 cm:n kokoisia paloja.
- Leikkaa palojen keskeltä pituussuuntaan syvä viilto nahkaan asti. Älä leikkaa nahkaa rikki.
- Käännä palat auki nahkapuoli alaspäin. Sivele pinta öljyllä ja mausta.
- Nosta lastalla medaljongit grillille. Grillaa nopeasti molemmin puolin, kunnes kala on kypsä.
Yrttivoi
- Hienonna yrtit. Huuhtele ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
- Laita yrttivoi kelmun päälle ja sido kelmu tiiviiksi rullaksi. Nosta rulla jääkaappiin jähmettymään.
- Leikkaa jähmettynyt voi ohuiksi viipaleiksi ja asettele kuuman kalan päälle.