Crispy rice sushi
Ainekset
Savulohitäyte ja lisukkeet
400 g Hätälän savulohta
1 1/2 dl majoneesia
2 rkl sriracha-kastiketta
1 hienonnettu kevätsipuli (puolet täytteeseen, puolet koristeeksi)
10 cm pala kurkkua
1 avokado
1/2 limetin mehu
1 rkl seesaminsiemeniä
Sushiriisi
250 g sushiriisiä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
paistamiseen rypsiöljyä
tarjoiluun soijakastiketta
Valmistus
Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Mausta riisi.
Vuoraa uunivuoka (koko esim. 32 cm x 21 cm) kelmulla. Kaada riisi kelmun päälle ja painele tiiviisti vuoan pohjalle noin 2 cm korkeaksi levyksi. Nosta vuoka pakastimeen noin 45 minuutiksi tai jääkaappiin 4–8 tunniksi.
Leikkaa veitsellä riisilevystä sopivan kokoisia neliskanttisia sushipaloja. Paista pannulla molemmin puolin tilkassa öljyä, kunnes riisi saa rapean pinnan. Nosta palat jäähtymään tarjoiluastialle.
Poista lohesta nahka. Hienonna kevätsipuli ja ota puolet siitä sivuun koristeeksi.
Yhdistä lohi, majoneesi, sriracha ja kevätsipuli. Sekoita haarukalla tahnaksi.
Viipaloi kurkku. Poista avokadosta kivi ja kuori. Leikkaa viipaleiksi ja purista limetin mehu päälle.
Lisää riisin päälle muutama kurkku ja lohitäytettä. Viimeistele avokadolla, seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.