Joululohi
Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomasin Hätälälle laatimassa reseptissä lohi saa seurakseen mm. satsumia, piparkakkuja, pistaasipähkinöitä ja granaattiomenan siemeniä. Tämä lohiruoka kruunaa joulupöydän!
Värikäs joululohi on helppo valmistaa ja tuo pirttiin ihanan joulun tuoksun ja maun!
Ainekset
600 g Hätälän Lohifilee C-leikattu tai Hätälän kirjolohifilee
1 tl tuoretta inkivääriä
2 satsumaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 iso piparkakku
1/2 dl granaattiomenan siemeniä
1/2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
nippu persiljaa
Valmistus
1. Kuori ja raasta inkivääri. Pese satsumat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
2. Murskaa piparkakku hienoksi. Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
3. Mausta kala suolalla, pippurilla, inkiväärillä ja murskatulla piparkakulla.
4. Asettele satsuman viipaleet lohen päälle ja sivuille.
5. Valmista lohi uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
6. Nosta lohi tarjoiluastiaan. Koristele persiljalla, pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.