Kalakeitto: Perinteinen Lohikeitto Juho-papan tapaan | Reseptit | Hätälä Oy

Juho-papan perinteinen lohikeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (168)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Perinteisen lohikeiton mittasuhteet ovat 100 yksikköä nestettä, 100 yksikköä perunaa ja 60 yksikköä lohta. Legendan mukaan Hätälässä on suosittu huomattavasti sakeampaa soppaa – pappa Juho Isohätälän mukaan ”Oikiassa lohikeitossa on kokonaispainosta 60 % lohta”! Tämä reilumpi kalakeittoresepti on kokeilemisen arvoinen.

Ainekset

Vähintään 400 g Hätälän lohifleetä

Muutama peruna

Pari porkkanaa

Nyrkinkokoinen nokare voita

1 sipuli

8 dl vettä

10 maustepippuria (tai vaihtoehtoisesti 20 rosépippuria, jos haluat tehdä keitosta modernimman version)

1 laakerinlehti

2 dl kermaa

½ dl tilliä

Suolaa

Valmistus

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi lohifilee. Laita voinokare kattilaan sulamaan ja kuullota siinä sipulipalat. Lisää vesi, perunat, porkkanat, suola, pippurit ja laakerinlehti. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää kerma ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää eli noin 5 minuuttia. Lisää keittoon tilli ja tarjoa ruisleivän tai rieskan kera.

Kommentit

  1. Valter Sievers
    30.01.2022 klo 14:51

    Hyvä…

  2. Risto Mannberg
    02.02.2022 klo 17:05

    ok. pittää yrittää…

  3. Mathias Mikkola
    17.08.2022 klo 02:42

    Itse pistän kalanpalasen suolaliemeen 20 min ennen kuutiointia.

    • Minou
      20.11.2023 klo 15:30

      Niin äidillä oli tapana usein tehdä kalaruokia laittaessaan. Suolautuvat sopivasti. Itsekin käytän samaa konstia.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *