Kahden kalan mureke
Ainekset
250 g Hätälän haukifileetä tai muuta vaalea kalaa
250 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
1 kpl sipulia hienonnettuna
2 rkl ruokaöljyä
2 kpl kananmunaa
korppujauhoja
2 dl kermaa tai kermaviiliä
tilliä hienonnettuna
Suolaa
Valmistus
Kuullota hienonnettu sipuli öljyn kanssa. Soseuta kalat (lohi ja vaalea kala erikseen) tehosekoittimessa. Soseen ei tarvitse olla aivan sileää, vaan riittää, että kalan rakenne rikkoutuu.
Jaa massat omiin astioihin ja sekoita loput ainesosat tasan massojen kesken. Lohimassa voi rasvaisempana kalana tarvita hieman enemmän korppujauhoja tai vähemmän kermaa.
Anna massojen turvota ½ tuntia jääkaapissa tai tee massat valmiiksi edellisenä iltana.
Kaada murekemassat vuorotellen voideltuun uunivuokaan ja paista vesihauteessa 200 asteessa noin tunti. Vesihaude on lempeämpi tapa kypsentää, eikä mureke pääse kuivumaan kypsennyksen aikana