Kirjolohi uunissa tai grillissä
Ainekset
1 kpl Hätälän kokonaista kirjolohta tai 1–2 kg Norjan lohi
1 pnt tilliä
2 tl inkivääritahnaa
2 kpl limeä
suolaa ja mustapippuria
Valmistus
Huuhtele kokonainen kirjolohi ja kuivaa paperilla. Mausta kala sisäpuolelta raastetulla limen kuorella ja mehulla, inkivääritahnalla, suolalla ja pippurilla. Laita myös tillit kalan sisään.
Kypsennä kala 180-asteisessa uunissa noin 30 min. riippuen kalan koosta. Voit kypsentää kalan myös grillissä folion tai ritilän päällä.
Kala on kypsää, kun sen lämpötila on n. 55–60 astetta. Kokonaisen kalan kypsyyden voi testata myös selkäevästä: kypsästä kalasta evä irtoaa helposti.
Katso video
Tiesitkö
Kypsennysaikaan vaikuttaa sekin, mikä kalan lämpötila on uuniin laitettaessa. Kala kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen uuniin laittamista, eli samalla kun se maustuu. Tämä lyhentää kypsennysaikaa.
No mihin tuo inkivääritahna laitetaan ja missä vaiheessa valmistusta
Kiitos huomiosta! Reseptiä on nyt tarkennettu inkivääritahnan osalta.
Mihin tota inkivääritahnaa tarvitaan? Lohi on herkullista sellaisenaan, hippunen merisuolaa uuniin mennessä, lautasella sitten voi tahtoessaan puristaa sitruunasta hiukan päälle.
Lohi tosiaan on herkullista ihan sellaisenaan, mutta sen kanssa toimivat myös monet mausteet, jos kaipaa välillä vaihtelua.
30 min. kypsymisaika.ja 2 kg lohi.Älkäähän nyt….
Hyvä huomio: kypsennysaika tosiaan vaihtelee kalan koosta riippuen. Olemme tarkentaneet ohjetta sen osalta. Kiitos palautteesta!