Lipeäkalaa ja tomaattisalsaa
Ainekset
1 kg – 1,5 kg Hätälän lipeäkalaa
2 Valkosipulinkynttä siivutettuna
1/2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1/2 tl kuivattua timjamia
4 tomaattia kuutioituna
1-2 tl Tomaattipyrettä
1 dl kasvislientä
muutamma tippa vihreää tabascoa
suolaa ja sokeria
Valmistus
Valmista lipeäkala uunissa ( Lipeäkalan valmistus ). Valmista salsa kalan kypsyessä: Kuullota valkosipulit öljyssä. Lisää sekaan sipuli ja timjami. Kuullota vielä muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot, tomaattipyre, kasvisliemi ja tabasco. Keitä 3-4min. Sekoita ja lisää aavistus sokeria ja suolaa maun mukaan.
Nosta lipeäkala lämmitetylle lautaselle, mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Lusikoi päälle salsaa. Lisukkeeksi sopivat proteiinipitoiset pavut ja kukkakaali.
Resepti ok. Mutta tomaattisalsa ei miun makuun. Perinteinen mutta valkosipulia ym ja valko/ besamel kastike mustapippurilla pintaan . Ps. Miksi ei enään ole myynnissä niitä 3 palan paketteja lipeakalaa????
Kiitos palautteestasi! Lipeäkala sisältäen pakkausuudistuksen on meidän tuotekehityksellämme työn alla.