Lipeäkalaa ja tomaattisalsaa | Reseptit | Hätälä Oy

Lipeäkalaa ja tomaattisalsaa

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hätälän Lipeäkala – nimeään terveellisempi. Lipeäkala sopii erinomaisesti myös terveystietoisen kalaruuan ystävän lautaselle: lipeäkalan rasvaprosentti on vain 0,8 eikä se sisällä lainkaan hiilihydraatteja. Valmista Lipeäkala uunissa ja tee kaveriksi maistuvaa tomaattisalsaa. Katso resepti ja herkuttele!

Ainekset

1 kg – 1,5 kg Hätälän lipeäkalaa

2 Valkosipulinkynttä siivutettuna

1/2 rkl oliiviöljyä

1 sipuli hienonnettuna

1/2 tl kuivattua timjamia

4 tomaattia kuutioituna

1-2 tl Tomaattipyrettä

1 dl kasvislientä

muutamma tippa vihreää tabascoa

suolaa ja sokeria

Valmistus

Valmista lipeäkala uunissa ( Lipeäkalan valmistus ). Valmista salsa kalan kypsyessä: Kuullota valkosipulit öljyssä. Lisää sekaan sipuli ja timjami. Kuullota vielä muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot, tomaattipyre, kasvisliemi ja tabasco. Keitä 3-4min. Sekoita ja lisää aavistus sokeria ja suolaa maun mukaan.

Nosta lipeäkala lämmitetylle lautaselle, mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Lusikoi päälle salsaa. Lisukkeeksi sopivat proteiinipitoiset pavut ja kukkakaali.

 

Katso video

Kommentit

  1. Jaana Wilska
    02.12.2021 klo 13:31

    Resepti ok. Mutta tomaattisalsa ei miun makuun. Perinteinen mutta valkosipulia ym ja valko/ besamel kastike mustapippurilla pintaan . Ps. Miksi ei enään ole myynnissä niitä 3 palan paketteja lipeakalaa????

    • Hätälä
      02.12.2021 klo 14:18

      Kiitos palautteestasi! Lipeäkala sisältäen pakkausuudistuksen on meidän tuotekehityksellämme työn alla.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *