Lipeäkalaconfit ja pinaattiperunasose
Ainekset
Hätälän Lipeäkalaa
Oliiviöljyä
Valkosipulia
Laakerinlehteä
Suolaa, mustapippuria myllystä
Sitruunan kuorta raastettuna
Soseperunaa
Kulutusmaitoa
Suolaa
Muskottia jauhettuna
Voita
Tuoretta pinaatin lehtiä
Valmistus
Aloita valmistus asettamalla uunin lämpötilaksi 175 °C. Lado noin 200g painavat lipeäkalapalat uunin kestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Murskaa kokonaiset valkosipulin kynnet veitsen alla, jotta niistä irtoaa kuumennettaessa makua. Lisää vuokaan murskatut valkosipulin kynnet, laakerinlehti ja kaada lopuksi vuokaan oliiviöljyä niin, että lipeäkalapalat ovat puoliksi peittyneet. Ripottele lopuksi raastettu sitruunan kuori tasaisesti kalapalojen päälle. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä kalaa uunissa noin 40 minuuttia. LIpeäkala on kypsää, kun sen lämpötila on 70 °C.
Keitä jauhoiset perunat kuorineen reilusti kypsäksi, halkaise perunat ja kaavi lusikalla sisusta takaisin kattilaan. Lisää joukkoon erikseen kuumennettu kulutusmaito ja huoneen lämpöinen voi, sekä suola ja muskotti. Sekoita haarukalla tasaiseksi ja lisää tarvittaessa kuumaa maitoa. Viimeistele sose lisäämällä tuore pinaatti.
Aseta pinaattiperunasose lautaselle ja uunissa haudutettu lipeäkala sen päälle. Nosta lusikalla uunivuoasta lopuksi maustunutta oliiviöljyä kastikkeeksi. Koristele annos kuumalla, kuivalla pannulla paistetulla sitruunaviipaleella.