Pääsiäisen täytetty uunilohi reseptikuva

Pääsiäisen täytetty uunilohi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Jos etsit pääsiäispöydän kruunaavaa kalaruokaa, tämä resepti ylittää kaikki toiveesi! Sitruunan, ruohosipulin ja parsan keväisillä mauilla täytetty herkku viimeistellään suolaisenmakealla mausteseoksella ja tarjoillaan esimerkiksi valkosipuliperunoiden kera. Täytetty uunilohi on yllättävänkin helppo ja nopea valmistaa, mutta lopputulos on unohtumattoman herkullinen. Uunilohireseptin on laatinut Hätälälle Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas. P.S. Resepti sopii pääsiäisen lisäksi toki muihinkin juhlaviin kalaruokahetkiin!

Ainekset

noin 1 kg Hätälän lohifileetä
Täytteeksi:
100 g parsaa
1/2 sitruunan kuori raastettuna (luomu)
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä
100 g tuorejuustoa (makuna esim. yrtti)
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Mausteseos pintaan:
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1/2 sitruunan kuori raastettuna (luomu)
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä

Valmistus

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Suojaa iso uunipelti leivinpaperilla.

Leikkaa fileen keskeltä ylhäältä alas asti molemmin puolin ohuet siivekkeet.

Napsauta parsan puumainen osa pois ja leikkaa sen jälkeen parsat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja raasta sitruunan kuori. Hienonna ruohosipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sitruuna, ruohosipuli, valkosipuli, suola, mustapippuri ja tuorejuusto keskenään.

Avaa lohifileen siivekkeet. Lusikoi täyte sisälle tasaisesti ja lisää lopuksi parsat. Käännä siivekkeet täytteen päälle.

Sekoita mausteseoksen raaka-aineet keskenään ja sivele seos fileen pintaan. Nosta lohi uuniin noin 20 minuutiksi. Koristele ja tarjoile esimerkiksi valkosipuliperunoiden kera.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *