Pääsiäisen täytetty uunilohi
Ainekset
noin 1 kg Hätälän lohifileetä
Täytteeksi:
100 g parsaa
1/2 sitruunan kuori raastettuna (luomu)
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä
100 g tuorejuustoa (makuna esim. yrtti)
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Mausteseos pintaan:
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1/2 sitruunan kuori raastettuna (luomu)
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
Valmistus
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Suojaa iso uunipelti leivinpaperilla.
Leikkaa fileen keskeltä ylhäältä alas asti molemmin puolin ohuet siivekkeet.
Napsauta parsan puumainen osa pois ja leikkaa sen jälkeen parsat pieniksi paloiksi.
Huuhtele ja raasta sitruunan kuori. Hienonna ruohosipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sitruuna, ruohosipuli, valkosipuli, suola, mustapippuri ja tuorejuusto keskenään.
Avaa lohifileen siivekkeet. Lusikoi täyte sisälle tasaisesti ja lisää lopuksi parsat. Käännä siivekkeet täytteen päälle.
Sekoita mausteseoksen raaka-aineet keskenään ja sivele seos fileen pintaan. Nosta lohi uuniin noin 20 minuutiksi. Koristele ja tarjoile esimerkiksi valkosipuliperunoiden kera.