Smash burger lohesta
Ainekset
600 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
4 pehmeää sämpylää
1 rkl voita
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
1 suolakurkku
1–2 punasipulia
1 rkl voita
80 g rapeaa tuoretta salaattia
Tsatsiki:
200 g kreikkalaista jogurttia
4 valkosipulinkynttä
1/2 tuore kurkku
1/2 dl tuoretta hienonnettua tilliä
1 tl raastettua sitruunan kuorta (luomu)
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistus
Valmista ensin tsatsiki. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Hienonna tilli. Huuhtele ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Siirrä tsatsiki jääkaappiin odottamaan.
Seuraavaksi valmistetaan täytteet. Viipaloi suolakurkku. Kuori ja viipaloi punasipulit. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi käsin pienemmiksi paloiksi. Leikkaa lohifilee neljään palaan.
Kuumenna grilli. Kuumenna grillin parila ja lisää siihen nokare voita. Voit käyttää grillin sijasta myös liettä ja valurautapannua.
Paista sipulit voissa, kunnes ne pehmenevät. Paista sen jälkeen kalapalat voissa ensin nahkapuoli alaspäin ja paina paistinlastalla fileitä muutama minuutti. Käännä ja toista. Nosta fileet lautaselle. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Kokoa hampurilainen. Lusikoi kastike sämpylän pohjalle, sitten lohi ja lopuksi muut täytteet.