Uunilohi ja parsarisotto
Ainekset
800 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä
1 nippu parsaa
3/4 dl oliiviöljyä
1 tl sitruunan raastetta (luomu)
1 rkl lehtipersiljaa
1 rkl basilikaa
1/2–1 tl merisuolaa myllystä
1/2 tl mustapippuria myllystä
Parsarisotto:
1 iso makea sipuli
1 valkosipulinkynsi
40 g voita
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
9 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl raastettua parmesaania
1/4 tl mustapippuria myllystä
Valmistus
Kuumenna uuni 200 °C asteeseen. Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Napsauta sormilla parsan tyvestä puumainen osa pois ja leikkaa parsat kolmeen osaan.
Huuhtele sitruuna ja raasta kuori. Hienonna yrtit. Sekoita öljy, sitruuna, yrtit ja mausteet keskenään.
Leikkaa lohi annospaloiksi. Asettele lohi ja parsat uunipellille. Ripottele öljyseos päälle. Nosta uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi, kunnes lohi on kypsää.
Valmista risotto: Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita liemikuutio kuuman veden joukkoon. Kuumenna kattila, lisää voi ja kuullota sipulit ja riisi voissa. Kaada viini joukkoon ja anna kiehahtaa. Laske keskilämmölle.
Lisää kasvislientä pienissä erissä kattilaan, kunnes edellinen neste on imeytynyt riisiin. Lisää lopuksi parmesaani, mustapippuri ja uunissa kypsennetyt parsat. Sekoita hyvin.
Annostele risotto lautasille, nosta lohi risoton päälle ja koristele esim. tuoreilla yrteillä ja sitruunalla.