Grillatut lohimedaljongit ja yrttivoi

Lohimedaljongit on helppo leikata lohifileestä ja ne valmistuvat grillissä nopeasti. Yrttivoi antaa kalalle ja uusille perunoille mahtavasti makua. Tässä ruuassa maistuu kesä!

Ainekset

Grillatut lohimedaljongit

600 g Hätälän Lohifileetä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl savupaprikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Yrttivoi

150 g pehmeää voita
1/2 sitruunan kuori (luomu)
1/2 ruukku ruohosipulia
1 rkl tuoretta hienonnettua tilliä
ripaus suolaa ja mustapippuria

 

Valmistus

Grillatut lohimedaljongit

  1. Leikkaa fileestä noin 5 cm:n kokoisia paloja.
  2. Leikkaa palojen keskeltä pituussuuntaan syvä viilto nahkaan asti. Älä leikkaa nahkaa rikki.
  3. Käännä palat auki nahkapuoli alaspäin. Sivele pinta öljyllä ja mausta.
  4. Nosta lastalla medaljongit grillille. Grillaa nopeasti molemmin puolin, kunnes kala on kypsä.

Yrttivoi

  1. Hienonna yrtit. Huuhtele ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
  2. Laita yrttivoi kelmun päälle ja sido kelmu tiiviiksi rullaksi. Nosta rulla jääkaappiin jähmettymään.
  3. Leikkaa jähmettynyt voi ohuiksi viipaleiksi ja asettele kuuman kalan päälle.

Katso video

Hätälän kalankäsittelyvinkit – Lohimedaljonkien leikkaaminen