Lipeäkalan valmistus
Ainekset
Hätälän MSC-sertifioitua lipeäkalaa
suolaa
Valmistus
Varaa lipeäkalaa 300–500 g / annos. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan.
Kypsennysaika riippuu kalafileen paksuudesta. Keskimääräinen paistoaika on 35–40 minuuttia. Käyttämällä digitaalista paistomittaria voit optimoida tarkan paistoajan. Kala on tarjoiluvalmis, kun se saavuttaa 70 °C:n sisälämmön.
Lisää suolaa kypsennyksen jälkeen oman maun mukaan noin 2 tl kalakiloa kohti.
Tein juuri, tuli erittäin hyväå. Perunat ja valkokastike kananmunalla. Laitoin kalan kastikkeen sekaan. Punajuuria lisukkeena. Omat muistot lapsuudessa syötynä toisenlaiset, ei niin mukavat. Jokke 71v