Lohilasagne | Reseptit | Hätälä Oy

Lohilasagne

Lasagne on perinteinen arkiruoka, johon saat herkullista vaihtelua lisäämällä raaka-aineeksi lohta kuutioituna tai suikaleina. Lohilasagne antaa ruokapöytään uutta ilmettä.

Ainekset

500 g Hätälän lohisuikaleita tai lohta kuutiona

Valkokastiketta (resepti: https://hatala.fi/reseptit/valkokastike/)

1 rkl oliiviöljyä

½ kpl sipulia

3 kpl valkosipulin kynttä

Tuoretta timjamia

0,5 l tomaattimurskaa

Suolaa ja pippuria maustamiseen

0,5 l vettä

Lasagnelevyä

Parmesanjuustoa

Valmistus

Valmista tomaattikastike kuullottamalla sipuli, valkosipulihake ja timjami tilkassa oliiviöljyä. Lisää tomaattimurska ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 20 minuuttia.

Valmista myös valkokastike.

Lado voideltuun (muista vuokaspray) uunivuokaan kerroksittain lasagnelevy, tomaattikastike ja raa'at lohikuutiot tai suikaleet sekä valkokastike. Viimeinen kerros on lasagnelevy ja valkokastike sekä lopuksi ripotellaan päälle parmesanraastetta. Kypsennä uunissa 200 astetta noin 45 min.

Tiesitkö

Kaksi kastiketta antaa makua ja täyteläisyyttä annokseen. Jos haluaa helpotusta, niin tomaattikastikkeen valmistuksen voi oikaista valmiilla, maustetulla tomaattimurskalla.